2011. április 14., csütörtök

Bili és vasgolyó

Az időtálló csapat
A kötés, az egy veszélyes dolog! Az egész úgy indult tavaly év végén -- ha még emlékszik valaki --, hogy a felhalmozott és 15 éve egyik szekrényből a másikba vándorolt (s olyankor mindig meg-megcsodált) fonalaim sorsát illetően ultimátumot kaptam itthon: vagy a végére járok, vagy a végét járják. Nos, kötöttem néhány darabot, melyeknek gazdát is találtam, de a felindulás vége az lett, hogy túlságosan belejöttem és nem bírtam abbahagyni. Na, hát erre senki nem számított! Jelentem, hiába kötöttem egész télen, a végeredmény az, hogy valahogy csak több fonalam lett, mint volt!?... Az egészért egyébként a Barka és az internet a felelős, mert sajnos nem bírok ellenállni a szép fonalaknak. Régebben valahogy a szegényes fonalválaszték miatt egy idő után beleuntam, de most nemhogy beleunni nem tudok, de még szintem sem tudom tartani az érdeklődésemet -- folyton újabb fonalakon, újabb mintákon jár az agyam.
A múltkor az unokatestvéremmel beszélgettünk, aki egy 50 körüli jazz-zenész (Silent Way - Farkas Mihály, aki karba tett kézzel áll a lemezborítón). Mostanában sütögetni szokott, de ez már odáig fajult -- mesélte --, hogy elalvás előtt egy csodálatos gesztenyetortáról álmodozik, amit majd csak egy bizonyos gyakorlat után mer elkészíteni, hogy biztosan tökéletesre sikerüljön. Megnyugtattam, hogy ez valószínüleg genetikailag kódolt a mi családunkban, mert amikor én lehúnyom a szemem, nekem kötésminták és színes fonalak, kendők és pulóverek jelennek meg a lelki szemeim előtt, amiket én fogok tervezni és kötni. Sajnos reggelre már nem emlékszem a mintákra, de majd beszerzek egy bilit és egy vasgolyót...


4 megjegyzés:

Eryka írta...

Én is éjszak felébredtem és a horgoláson járt az agyam. Rengeteg fonalat összevásároltam és egyszerre mindet el szeretném készíteni. :)
Gyönyörűek a munkáid, gratulálok hozzá.

mirkka írta...

Szia Eryka! Örülök, hogy erre jártál. Nagyon szeretem a blogodat, olyan sok jó ötletet osztasz velünk. A maradék fonalkakhoz a spulnit már letöltöttem és délután megyek a nyomdába, hogy kartonpapírra legyen kinyomtatva.

Eryka írta...

Én is szoktam nálad kukucskálni. Szeretem szép dolgokon legeltetni a szemem és ihletet gyűjteni. :)
Vonz a kötés is, de egyelőre horgolni se sok időm van a két gyerkőc mellett. Szerintem jövök majd inspirálódni is. :)

mirkka írta...

Az időhiányt megértem. Nekem nincs gyermekem, mégsincs annyi időm, amennyit szeretnék magamra, ill. a hobbimmal való foglalatosságra fodítani. Persze nem akarok panaszkodni, mivel jóval több időt szentelek a kedvteléseimnek, mint sokan mások, de szerintem ez manapság már szinte kötelező is a túlélés érdekében. Nekem a kötés nagyon bevált. Egyszerre többmindent kötök: vannak egyszerűbb dolgok, amit tévézés, beszélgetés közben vagy az orvosi rendelőben várakozás közben bármikor elő lehet kapni, és vannak a nagyobb odafigyelést igénylő darabok is. Ezekkel rendszerint lasabban is haladok.
Sajnos horgolni csak alapszinten tudok, de még nemigazán veselkedtem neki semmi komolynak.
Ha tudsz inspirálódni a blogomban, akkor gyere bátran. Addig is jó horgolást!