2011. június 1., szerda

Összecsapó hullámok

Kendők. Ez a témám most. A nyárias nevű Összecsapó hullámok kendőnek megtetszett a mintája... nemcsak nekem — így készült egy rózsaszín is. Aki ismer, tudja, nem az én színvilágom. Ha már rózsaszín, akkor sötét pink vagy egészen fáradt, kicsit koszos rózsaszín legyen. De Anitának ez tetszett (ezúton is boldog névnapot Anicskának!) és igazából kellemesebb a szemnek a világos színeket kötni, úgyhogy nekem is jól esett. Mellesleg az éppen virágzó orchideánkhoz is jól ment.

Kicsit unalmas volt kötni, mert a minta már a csipkerész negyedik sorában megmutatja magát, így aztán már csak ismételget az ember. Ráadásul oda kellett figyelni, mert ha leszalad egy szem, akkor nagyon nehéz megtalálni, melyik volt a ráhajtás és melyik nem, de azért megoldottam és a végeredményt nagyon szeretem.

Amikor találok egy jó mintát, akkor legszivesebben csak azt kötném, de aztán mindig jönnek újabbak, amik jobban izgatnak. Így van az, hogy általában csak egy példány születik. Ez most kivétel volt, ami erősíti...

Az öreg borbélyszéken is üdén mutatott,
amíg új gazdájához nem került.




Fonal: Barka / Gilice (rózsaszín) és Barka / Cinege (szürke)
Design: Grace Akhrem Crashing Waves

6 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

teszik a minta, szépek a színek. helyes kis kendők! én is mostanában barátkozom a rózsaszínnel :)

yoen írta...

Hű, ez maximálisan csodálatos!

Otthon Művek írta...

És íme, meg tudom írni nyilvánosan is, hogy nagyon tetszenek a kendőid, különösen a szürke!:)

GumiPók írta...

Olcsó poén: szépen összecsaptak azok a hullámok! :) Klassz lett mindkettő.

mirkka írta...

Eláruljam hol vannak benne a hibák? Egyszer-kétszer elfelejtettem ráhajtást csinálni :( és mivel lebontani csak a sima kötésig lehetett volna, vagy esetleg egyenként visszaszedni a szemeket, így inkább felvettem a két szem közötti szálat és abból csináltam (ál)ráhajtást, de sajnos meglátszik egy kicsit.
A rózsaszínnél pedig rosszul emlékeztem a mintára, ill. a szaporításra, ezért egy picit több szemet szaporítottam, mint kellett volna, így a csipkés rész enyhén hullámos lett. Végülis nem lett rossz, így meghagytam. Nem lesz a fő művem...

Mosolyrend Évi :) írta...

Csodás .)
Gratula!