2011. október 4., kedd

Genfi látogatás

Szeptember elején (nálam ez még a nyár kategória) néhány napos kiruccanást tettünk Hajnival Svájcban a barátainknál. Amikor már minden le volt fixálva, akkor derült ki, hogy az egyik vendéglátónknak, Xeniának halaszthatatlan üzleti útra kell mennie pont a kérdéses időpontban. Már semmit nem tudtunk módosítani, így Marketával hármasban töltöttük azt a pár napot.

MHM (háttérben a Mont Blanc)

Ő egyedül is kitett magáért és olyan mennyiségű élményt kovácsolt nekünk, hogy ott a helyszínen fel sem tudtuk dolgozni. Utólag a fotókat nézegetve ért el teljesen a tudatunkig, hogy micsoda helyeken jártunk! Mindegyik önmagában is megért volna egy-egy hetes ottlétet. Jártunk például egy csokigyárban, ahol a belépő áráért annyi csokoládét ehettünk, amennyit bírtunk. Sajnos nem sikerült annyit, mint amennyit a szemünk kívánt.

Hammm... (csokigyári kóstoló)


Eső elől menekültünk a helyes kis szobor alá

Átruccantunk Franciaországba, ahol megnéztünk egy régi kis falut. aztán a Mont Blanc közelében Charmonix-ban is jártunk, ahol van egy kilátó fenn az egyik hegycsúcson. Ott már igencsak hideg volt. Sajnos a nyakmelegítő, amit kötöttem nekik ajándékba, otthon maradt, de lesz még idén ősszel és télen eleget hideg, hogy használni tudják majd.


Designer: Miriam L. Felton (mimknits) Furrows Cawl
Fonalak: Barka • Modellek: Xenia és Marketa


A kék Marketa szeméhez készült. A Barka/Vasárnap/Mária-kék egy picit vékonynak tűnt nekem, ezért hozzáfogtam a szürke Cinegét is tesztképpen, de aztán megtetszett így együtt a két szín és maradtam ennél a keverésnél. A szegélyt mindenképpen világosabb színből szerettem volna, hogy kiemelje a cikkcakkos szélét. A bambuszfonal jó választásnak tűnt, mivel olyan selymes a tapintása, így biztos lehettem benne, hogy nem fogja bántani a nyak vagy az arc érzékeny bőrét. A zöld változatot Libikóka kétféle zöldjéből kötöttem. Egy picit lazább lett, mint a kék, de még pont jó így is a tartása.
Sajnos nem jutott időm a fotózásra, így a lányok maguk fotózták le magukat. Jó lett! :)

4 megjegyzés:

Gerti írta...

Ezek a nyakmelegítők fantasztikusak! Nagyon szemtelen vagyok, ha elkérem a leírását, mert én nem tudok angolul!És azt se bánnám, ha megírnád, hogy hogyan tudnék szavazni a munkádra a barkafonal blogján!

mirkka írta...

Kedves Gerti, örülök, hogy tetszenek a nyakmelegítők. A Barka honlapján be kell regisztrálni, azután lehet a pályamunkákra szavazni. A fordításban szivesen segítek. Kérlek ezzel kapcsolatban vegyük fel a kapcsolatot e-mailen: mirkka.muvek@yahoo.com

Csilla írta...

Nagyon szépek lettek a nyakmelegítők! Jó a színe mindkettőnek, és kényelmesnek látszanak. Tetszik, hogy eltérő színnel kötötted a szélét, mert a cikkcakk így még jobban látszik.

Naxuna írta...

Hú ezek a nyakmelegítők rettentő jók. Nagy gond lenne
ha elkérném a kötésmintát, mert nem tudok sajnos angolul?
Nagyon tetszik főleg a kék.
Gratulálok hozzájuk remekmúvek. :)
Előre is köszönöm.
Üdv

Vida Bernadett